Basisopties voor het vertalen van een website

Als het gaat om het vertalen van uw website, zijn er twee hoofdopties: menselijke vertaling en machinevertaling.

Menselijke vertaling

Menselijke vertaling is wanneer professionele menselijke vertalers webpagina’s van de ene taal naar de andere vertalen. Veel bureaus bieden in ruil voor een vergoeding menselijke vertaaldiensten.

Het belangrijkste voordeel van menselijke vertaling is dat er rekening wordt gehouden met de context, structuur en taalnuances. Daarnaast omvat menselijke vertaling doorgaans procedures zoals proeflezen en kwaliteitsborging.

Machine vertaling

Machinevertaling, ook wel geautomatiseerde vertaling genoemd, vertaalt de inhoud op een pagina van de ene taal naar de andere met behulp van kunstmatige intelligentie. Google Translate gebruikt bijvoorbeeld een neuraal machine vertaalsysteem om tekst op een pagina om te zetten in andere talen.

In tegenstelling tot menselijke vertalingen houdt machinevertaling geen rekening met context- of taalnuances, wat vaak leidt tot onnauwkeurige vertalingen.

Een website vertalen met Google Translate

U bent waarschijnlijk het meest bekend met Google Translate als een optie voor het vertalen van uw hele website. Hiermee kunt u in een paar eenvoudige stappen uw hele website in verschillende talen vertalen:

  1. Start Google Chrome en ga naar de Google Translate-website, d.w.z. translate.google.com.
  2. Typ de volledige URL van uw website in het tekstvak aan de linkerkant.
  3. Selecteer de nieuwe taal waarnaar u uw website wilt vertalen.
  4. Klik op de knop Vertalen.

U zou de vertaalde versie van uw website van de moedertaal (bijv. Engels) in een vreemde taal moeten kunnen bekijken en met de vertaal werkbalk bovenaan kunt u snel de vertaaltaal wijzigen met behulp van het vervolg keuzemenu.

U zult echter merken dat sommige woorden en zinsdelen onvertaald blijven. Dit gebeurt omdat Google Translate alleen de daadwerkelijke tekst op een webpagina vertaalt en alle tekst negeert die in een afbeelding wordt weergegeven. Hetzelfde geldt voor de automatische vertaaloptie van Google Chrome.

Voor het vertalen van een website zonder budget is Google Translate de ideale oplossing, echter is dit niet altijd perfect. Voor een perfecte vertaling voor een website is het beste om een vertaler in te huren die alle teksten zorgvuldig en perfect vertaald naar de gewenste taal.

Allround website pakket: €599

Allround website, zonder maandelijkse kosten!

Vragen of hulp nodig?

Mail ons dan!
Eén van onze specialisten helpt
je graag verder!

Website door: Allround Website

klantbeoordelingen

9,2
4.6/5

Openingstijden

Maandag:       09.00 – 17.00
Dinsdag:         09.00 – 17.00
Woesndag:     09.00 – 17.00
Donderdag:    09.00 – 17.00
Vrijdag:           09.00 – 17.00
Zaterdag:        Gesloten
Zondag:          Gesloten